کانادا از تحقیقات دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد آزار و اذیت جنسیتی زنان افغان حمایت کرد

وزیر خارجه کانادا در پاسخ به درخواست فعالان زن در مورد پیگرد نقض حقوق زنان در افغانستان گفته است که از پیشنهادهای ریچارد بنت، گزارشگر ویژه و تحقیقات دادگاه کیفری در مورد آزار و اذیت جنسیتی زنان افغان توسط طالبان حمایت می‌کند.

ملنی جولی در پاسخ به نامه جمعی از فعالان حقوق بشر و زنان، با اشاره به محدودیت‌های روزافزون بر زنان و دختران افغان گفت که «چشم‌انداز یک زندگی بهتر از زنان افغانستان سلب شده است.»

گروهی از فعالان کانادایی، ایرانی و افغان، در ۱۰ حوت ۱۴۰۲ دادخواستی مبنی‌ بر معرفی آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت را به پارلمان کانادا ارائه کردند.

وزیر خارجه کانادا اخیراً به این درخواست پاسخ داده است و گفته که از تمام تلاش‌ها برای پاسخگوسازی طالبان حمایت می‌کند.

خانم جولی گفت: «کانادا تمام اقدامات برای تحقیقات کامل در مورد هر نوع آزار و اذیت جنسیتی زنان و دختران افغان حمایت می‌کند. این حمایت شامل تحقیقات جاری دفتر دادستانی دادگاه بین‌المللی کیفری در مورد وضعیت افغانستان نیز می‌شود.»

او افزود: «دفتر دادستانی دادگاه تایید کرده است که ستم سیستماتیک بر زنان و دختران در افغانستان توسط طالبان مصداق جرایم تعریف شده در اساسنامه روم است.»

در اساسنامه روم که مبنای تشکیل دادگاه بین‌المللی کیفری است، آزار و اذیت جنسیتی جنایت علیه بشریت دانسته شده است.

با این حال، وزیر خارجه کانادا پاسخی به درخواست به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و تعریف آن در قوانین بین المللی نداده است.

ملنی جولی گفته است که از ماموریت ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان و پیشنهادهایش حمایت می‌کند.

به تازگی ریچارد بنت، از کشورهای جهان خواسته که آپارتاید جنسیتی را به رسمیت بشناسند و از طالبان به دلیل «نقض سیستماتیک» حقوق زنان افغان در دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کنند.