یک مقام آلمانی خواهان گفت‌وگوی مستقیم با طالبان در مورد اخراج مهاجران افغان شد

یواخیم استمپ، کمیسار امور مهاجرت دولت آلمان گفت‌وگوی مستقیم با طالبان برای اخراج بیشتر مهاجران افغان را یکی از گزینه‌های حکومت آلمان دانست. او تاکید کرد که آلمان «علاقه جدی به بازگرداندن» مهاجران پذیرفته‌نشده افغان دارد.

یواخیم استمپ که متعلق به حزب دموکرات آزاد در حکومت ایتلافی شولتس است، در مصاحبه‌ای با روزنامه ولتا ام زونتاگ گفت: «گفت‌وگوهای اولیه غیرالزام‌آور می‌تواند یکی از گزینه‌ها باشد.»

آلمان هیچ‌گونه روابط رسمی با اداره طالبان ندارد. با این حال، این کشور در ماه اگست برای نخستین بار از زمان به قدرت رسیدن طالبان، ۲۸ مجرم افغان را به افغانستان اخراج کرد.

شبکه الجزیره گزارش داد که اخراج این مهاجران به افغانستان با پادرمیانی قطر انجام شد.

سهیل شاهین، رئیس دفتر طالبان در قطر تایید کرد که آلمان مستقیماً با طالبان مذاکره نکرده‌است و از حکومت آلمان خواست که به‌طور غیرمستقیم با طالبان همکاری کند. زیرا، در حال حاضر هیچ قانون مشخصی برای این نوع اخراج‌ها وجود ندارد.

به گزارش اشپیگل، فریدریش مرز، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان، بزرگترین اپوزیسیون حکومت، نیز از گفت‌وگوهای مستقیم با طالبان و همچنین حکومت سوریه برای بازگرداندن شهروندان شان حمایت کرد.

کریستف هوفمان، یک نماینده پارلمان آلمان نیز به اهمیت برقراری کانال‌های دیپلوماتیک با طالبان اشاره کرد و از تماس مشابه با حکومت بشار اسد در سوریه نیز حمایت کرد.

نایلز اشمید، سخنگوی سیاست خارجی کمیته پارلمانی حزب سوسیال دموکرات که شولتس نیز متعلق به این حزب است، در دفاع از تماس حکومت آلمان با طالبان گفت: «ما ناچار خواهیم بود که در موضوعاتی مانند اخراج‌ها با طالبان و رژیم دمشق مذاکرات فنی انجام دهیم.»

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شود که دویچه وله فاش کرد که وزارت خارجه آلمان با وزارت خارجه طالبان مکاتبه کرده‌است. ظاهراً، حکومت آلمان از عدم همکاری نمایندگی‌های سیاسی و قنسولی افغانستان در برلین و بن با طالبان راضی نیست.

منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند حکومت آلمان فشارها را برای بر این نمایندگی‌های افغانستان برای تعامل با طالبان افزایش داده‌است.هدف از این فشارها، فراهم کردن زمینه اخراج مهاجرانی است که درخواست پناهندگی آن‌ها در آلمان رد شده است.

به دنبال حملات مرگبار دو اسلامگرای افغان و سوری به شهروندان آلمانی، فشارهای عمومی و احزاب محافظه‌کار و دست‌راستی بر حکومت آلمان برای کاهش پذیرش مهاجران افغان و سوری و اخراج مهاجران رد شده افزایش یافته‌است.