وزیر خارجه امریکا به مناسبت دومین سال منع تحصیل دختران از سوی طالبان از ادامه این ممنوعیت در افغانستان ابراز نگرانی کرد و خواستار لغو فوری منع تحصیل زنان شد. آنتونی بلینکن گفت زنان و دختران محور اصلی برای افغانستان باثبات، صلحآمیز و شکوفا هستند.
سفارت امریکا در افغانستان که از قطر فعالیت میکند با انتشار پیامی در صفحه اکس، نسبت به نقض حقوق بشر در این کشور، به ویژه علیه زنان و دختران، ابراز نگرانی کرده و گفته است محروم ساختن آنها از دسترسی به آموزش توهین به کرامت و انسانیت زنان است.
منابع در وزارت صحت طالبان به خبرگزاری فرانسه گفتند که در پی ممنوعیت حضور زنان در موسسات پزشکی، دستکم ۳۵ هزار دانشجوی دختر از ادامه تحصیل محروم شدهاند. به گفته منبع، این دانشجویان در ۱۰ انستیتوت دولتی و بیش از ۱۵۰ انستیتوت خصوصی تحصیل میکردند.
وزیر خارجه استرالیا در واکنش به بستهشدن موسسات پزشکی در افغانستان، گفت که طالبان یکی از معدود فرصتهای باقی مانده برای زنان را از بین برد. پنی ونگ افزود این اقدام طالبان، مسئولیتها برای پاسخگو کردن این گروه در چارچوب کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان را برجسته میکند.
کاردار سفارت امریکا برای افغانستان میگوید که تصمیم رهبر طالبان برای بستن مؤسسات طبی در هیچ زبان، دین و فرهنگی قابل دفاع نیست. کرن دیکر گفت که رهبر طالبان که قبلا با منع تحصیل دختران آینده افغانستان را به خطر انداخته بود، با تصمیم اخیر خود، آینده این کشور را کاملاً نابود میکند.
نماینده پارلمان بریتانیا ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان برای تحصیل زنان در مدارس پرستاری و مامایی افغانستان را محکوم کرد. همیش فالکونر این اقدام طالبان را "غیراخلاقی" و "کوتهفکری" توصیف کرده است.
جنبش فانوس آزادی زنان و جنبش زنان مقتدر افغانستان از اعلامیه کنفرانس آموزش دختران در پاکستان استقبال کردند. این جنبشها در بیانیههای جداگانه از کشورهای اسلامی و جامعه جهانی خواستند که اقدامات عملی را برای حمایت از زنان و دختران افغان انجام دهند.
آمنه بلوچ، معاون وزیر خارجه پاکستان با رزا اوتونبایوا، رئیس دفتر سیاسی ملل متحد در افغانستان (یوناما)، دیدار و گفتوگو کرد. این دیدار در حاشیه نشست بینالمللی کشورهای اسلامی در مورد آموزش دختران در اسلامآباد برگزار شد.
صادق خان و رزا اوتونبایوا، نمایندگان ویژه پاکستان و دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان در حاشیه کنفرانس آموزش دختران در اسلامآباد دیدار کردند.
نخستوزیر پاکستان در کنفرانس بینالمللی آموزش دختران در جوامع مسلمان گفت جهان اسلام با چالشهای عمدهای در تأمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران روبهرو است. شهباز شریف گفت محروم کردن دختران از آموزش به معنای گرفتن آینده روشن از آنان است.
ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، اعلام کرد که در نشست دو روزه «آموزش دختران در جوامع مسلمان» در اسلامآباد شرکت خواهد کرد. یوسفزی در این نشست درباره حمایت از حق آموزش دختران و پاسخگو کردن طالبان برای جنایاتشان علیه زنان افغان سخن خواهد گفت.
خالد مقبول صدیقی، وزیر آموزش و پرورش پاکستان میگوید از طالبان افغان کرده است تا در نشست جهانی آموزش دختران در جوامع اسلامی شرکت کند. این نشست بینالمللی در ۲۲ و ۲۳ جدی با حضور نمایندگان ۴۴ کشور جهان در اسلامآباد برگزارش میشود.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل میگوید که شکافتهای فراگیر در زیرساختهای آموزشی و سیاستهای محدودکننده طالبان علیه دختران، نابرابری جنسیتی در فرصتهای آموزشی افغانستان را تشدید میکند.