ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل، میگوید که در دیدار با رئیسجمهور مکسیکو درباره آموزش دختران و حقوق زنان افغان گفتوگو کرده است. خانم یوسفزی در اکس نوشت که در این دیدار بر حق دسترسی دختران افغان به آموزش کامل، ایمن و باکیفیت تأکید کرده است.
آژانس خبری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داد که ۵۵ دختر از یک مدرسه دینی در شهر شبرغان از دوره «تخصصی تجوید، تلاوت و روان خوانی قرآن» فارغ شدند. طالبان با بستن مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم و ممنوعیت تحصیلات عالی زنان، آنها از آموزش رسمی محروم کردهاند.
نورویژه احمدی، پزشک افغان، پس از گذراندن سه آزمون بینالمللی «OET، PLAB1 و PLAB2» موفق به کسب عضویت در شورای پزشکی بریتانیا شد. خانم احمدی در گفتوگو با افغانستان اینترنشنال از طالبان خواست تا درهای مکاتب و دانشگاهها را بهروی دختران باز کند.
جنبش شنبههای ارغوانی در بیانیهای اعلام کرد که بازگشایی مکتبهای تحت کنترول طالبان با محتوای افراطی، خطرناکتر از بسته ماندن مکتبهای دخترانه است. این جنبش گفت ترویج افراطگرایی میتواند عواقب وخیمی برای آینده افغانستان به همراه داشته باشد.
کاردار اتحادیه اروپا در افغانستان از یک مکتب ابتدایی دخترانه در کابل بازدید کرد و بر حمایت مداوم از آموزش در افغانستان تاکید کرد. اتحادیه اروپا میگوید برای تضمین آینده بهتر و با سوادتر از صدها مکتب در سراسر کشور پشتیبانی میکند.
حامد کرزی، رئیسجمهور سابق افغانستان، میگوید حضور زنان در جرگه پشتونها در خیبرپختونخوا نشاندهنده خواست مردم منطقه برای زندگی امن و متمدن است. آقای کرزی همچنین از این جرگه بهدلیل حمایت از بازگشایی مکتبها بهروی دختران در افغانستان ستایش کرد.
حامد کرزی به مناسبت روز جهانی دختر، گفت که دختران مانند پسران نقش مهمی در پیشرفت جامعه دارند و محرومیت آنها از زندگی اجتماعی و تحصیل آسیبهای جبران ناپذیری دارد. آقای کرزی از طالبان خواست مکاتب و دانشگاهها را به روی دختران بازگشایی کند.
کرن دکر، کاردار سفارت امریکا در افغانستان، به مناسبت روز دختر نوشت که آینده افغانستان بدون مشارکت دختران تاریک است. خانم دکر گفت که دختران افغان سزاوار فرصتهای یادگیری، رشد، کار و پیشرفت هستند.
دانشگاه امریکایی نیوهون اعلام کرد که به ۱۰ دانشجوی زن افغان در مقطع کارشناسی و چهار دانشجوی زن افغان در مقطع کارشناسی ارشد بورسیه میدهد. این بورسیهها با حمایت هنریک نیلسن، کارآفرین دانمارکی تامین شده و شامل هزینههای آموزش، خوابگاه و غذا است.
برنامه جهانی غذا در یادداشتی از فقر در افغانستان گفته و اعلام کرده که بسیاری از کودکان افغان فقط با خوردن نان و چای زنده میمانند. این سازمان پیشتر گفته بود که حدود ۱۲ میلیون افغان نمیدانند وعده غذایی بعدی خود را چطور تامین کنند.
وزیر همکاریهای بینالمللی قطر در نشست ویژه سازمان ملل درباره زنان افغان، تعهد کرد که برای حمایت از زنان افغانستان در بخش آموزش و مراقبتهای بهداشتی ۷۵ میلیون دالر کمک میکند. لولوه الخاطر دسترسی به آموزش، مشارکت اقتصادی و سایر آزادیهای زنان را برای توسعه افغانستان ضروری خواند.
اُدره ازوله، مدیرکل یونسکو، سازمان فرهنگی و آموزشی ملل متحد میگوید که با وضع محدودیتهای طالبان بر آموزش دختران، یک نسل از زنان در حال قربانی شدن است. او از جامعه جهانی خواست که برای بازگردان حق آموزش دختران بر طالبان فشار بیاورد.
سازمان مشارکت جهانی برای آموزش میگوید طالبان با بستن مکاتب بالاتر از صنف شش و دانشگاهها به روی دختران افغانستان، آینده آنان را دزدیده است. این سازمان گفت دختران افغانستان سه سال فرصت یادگیری را از دست دادهاند.