

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان به مناسبت دو سالگی تسلط طالبان بر کابل خواهان تشکیل جبهه واحد برای مبارزه با «ستم و ظلم طالبان بر مردم افغانستان» شد. جبهه آزادی افغانستان نیز گفته تا آزادی این کشور به مبارزه مسلحانه علیه طالبان ادامه میدهد.
طالبان به مناسبت دومین سال تسلط خود بر افغانستان، در بیانیهای نوشت که در ۱۵ آگست، یک مسیر «صعب» با موفقیت انجامید و زمینه «اقامه و استحکام یک نظام کاملا اسلامی» در افغانستان مساعد شد. طالبان گفته اکنون همه مسایل از «زاویه شریعت» مطرح میشود.
زلمی خلیلزاد میگوید اشرف غنی، نتوانست کارهایش را به درستی انجام دهد، از این رو، مسئولیت سقوط حکومتاش را به گردن امریکا میاندازد. نماینده پیشین امریکا در افغانستان گفت بعد از موافقتنامه دوحه حمایتهای سیاسی و نظامی امریکا از کابل ادامه داشت.
بررسی جدید صندوق نجات کودکان نشان میدهد که پس از دو سال از تسلط طالبان بر کابل بیش از یک سوم کودکان ارزیابی شده، وادار به کار شدهاند. این نهاد هشدار داده که این کودکان برای تامین مخارج خود و خانوادههایشان در موقعیتهای خطرناکی قرار میگیرند.
نیویارک تایمز دوشنبه در گزارشی نوشت که علاقه جنگجویان طالب به جنگیدن در پاکستان و کشورهای دیگر باعث هراس از گسترش افراطگرایی و درگیری در بیرون از مرزهای افغانستان شده است. یک پولیس طالبان گفت که دوستانش در پاکستان حملات انتحاری انجام دادند.
در آستانه دومین سال بازگشت طالبان به قدرت، گروهی از زنان معترض افغان در اعلامیهای گفتند که افغانستان «در یک بحران تمام عیار انسانی و حقوق بشری بسر میبرد.» به گفته آنها، طالبان از حل مشکلات افغانستان عاجزند و کشورهای جهان از معترضان حمایت کنند.
گروهی از کارشناسان ملل متحد میگویند که تفاوت میان وعدهها و عملکرد طالبان نشان داد که تصور اصلاح شدن این گروه اشتباه بوده است. ۳۰ کارشناس این سازمان، آزار جمعی و تبعیض جنسیتی را «جنایت علیه بشریت» خوانده و گفتهاند عملکرد طالبان بحث درباره «آپارتاید جنسیتی» را ضروری کرده است.
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا میگوید آماده است بودجه کمک به افغانستان را تا زمانی که مطمئن شود به جیب طالبان نمیرود، تعلیق کند. مایک مکال روز یکشنبه (۲۲ اسد) با انتقاد از سرکوب زنان توسط طالبان گفت زنان در افغانستان نمیتوانند تحصیل کنند و از خانه بیرون شوند.
شماری از افغانهای ساکن کانادا، روز یکشنبه (۲۲ اسد) یک گردهمایی اعتراضی در مخالفت با طالبان برگزار کردند. معترضان ظلم طالبان بر زنان افغان را محکوم کردند و خواهان مقابله جامعه جهانی با آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدند.
زلمی رسول، سفیر افغانستان در بریتانیا به مجله نیویارکر گفت که دیپلوماسی را بر جنگ با طالبان ترجیح میدهد. او با لحن خوشبینانهای افزود که در تاریخ افغانستان هیچ دیکتاتوری مانند طالبان پایدار نیست و «باید برای فردای رفتن این گروه آمادگی گرفت.»
شماری از نهادهای حامی حقوق زنان افغان میگویند واکنش ناکارآمد جهان به «جنایات طالبان» علیه زنان نشان دهنده پیام بیتوجهی به حقوق زنان در سطح جهانی است. این نهادها از امریکا خواستند که حمایت از زنان و دختران افغان را در اولویت سیاست خود قرار دهد.
شماری از زنان معترض افغان میگویند تسلط طالبان بر افغانستان منجر به بحران تمام عیار انسانی و حقوق بشری شده است. این زنان در بیانیهای گفتند که کارنامه طالبان نقض حقوق بشر است و این گروه به صورت سیستماتیک زنان را از چرخه آموزش و کار حذف کرده است.
در آستانه دوسالگی سقوط دولت سابق، معترضان افغان با برپایی تظاهرات در برخی کشورها از جامعه بینالمللی خواستند تا در عوض تعامل با طالبان، به سرنگونی این گروه کمک کند. معترضان تداوم حاکمیت طالبان را تهدیدی برای افغانستان، منطقه و جهان اعلام کردند.
فیلمها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.