بیانیه‌ مشترک نشست مسکو: ایجاد تاسیسات نظامی کشورهای ثالث در افغانستان غیر قابل قبول است

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۲۶

نشست مشورتی مسکو در بیانیه‌ای مشترک، ایجاد تاسیسات نظامی کشورهای ثالث در افغانستان و کشورهای مجاور را غیر قابل قبول خواند.

به دنبال این بیانیه، وزارت خارجه طالبان روز پنجشنبه در اعلامیه‌ای گفت که این گروه به هیچ کشور ثالث اجازه نمی‌دهد تا در افغانستان تاسیسات نظامی ایجاد کند.

نمایندگان چین، روسیه، پاکستان، ایران، هند، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قطر، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و ترکیه در نشست مشورتی مسکو حضور داشتند.

در بیانیه مشترک نشست مشورتی مسکو که در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه نیز منتشر شده بر اهمیت تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان که منعکس کننده منافع همه گروه‌های قومی -سیاسی باشد تاکید شده است.

در بیانیه آمده است که کشورهای شرکت کننده این نشست خواهان یک افغانستان صلح‌آمیز، یکپارچه، مستقل و عاری از تهدیدات تروریسم و ​​قاچاق مواد مخدر هستند.

کشورها در این بیانیه از طالبان خواسته‌اند تا به تعهدات خود برای ریشه‌کن کردن تروریسم و ​​قاچاق مواد مخدر، اقداماتی جدی‌ داشته باشند و قاطعانه با آن‌ها مقابله کنند تا اطمینان حاصل شود که افغانستان دیگر هرگز به پناهگاه یا منبع گسترش تروریسم تبدیل نخواهد شد. اشتراک کنندگان آمادگی خود را هم برای کمک به افغانستان در این زمینه اعلام کردند.

در بخش این بیانیه آمده است که بحران اقتصادی در افغانستان می‌تواند منجر به مهاجرت دسته‌جمعی پناهجویان، برانگیختن افراط‌گرایی، تروریسم و ​​بی‌ثباتی شود که باعث نگرانی کشورهای همسایه است.

اشتراک کنندگان در عین حال خاطرنشان کردند که کمک به افغانستان برای احیای اقتصاد این کشور باعث ایجاد شرایط مناسب زندگی برای مردم و کاهش جریان مهاجرت به خارج از کشور می‌شود.

همچنین گفته شده که همه کشورها بر لزوم افزایش تلاش‌ها برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی به مردم افغانستان برای بازسازی افغانستان پس از جنگ تاکید کردند.

درباره احترام به حقوق بشر نیز در این بیانیه آمده است: «تلاش‌های مقامات افغانستان برای تامین حقوق و آزادی‌های اولیه مردم مورد توجه قرار گرفت. کشورها حمایت خود را از رعایت حقوق اساسی همه اقوام از جمله اقلیت‌ها، زنان و کودکان با دسترسی برابر به عدالت و آموزش اعلام کردند.»

در این بیانیه همچنین تاکید شده کشورهایی که ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان داشتند باید بار اصلی بازسازی اقتصاد افغانستان را بر عهده گیرند، «اکثر هیئت‌ها خواستار جبران خسارات وارده به افغان‌ها در سال‌های حضور امریکا و ناتو شدند.»

در بیانیه مشترک، از امریکا هم خواسته شده تا دارایی‌های افغانستان را هرچه زودتر آزاد کند.

در بیانیه مشترک نشست مشورتی مسکو، بر اهمیت هماهنگی کشورهای منطقه‌ برای آشتی ملی در افغانستان نیز تاکید شده است.

شرکت کنندگان نشست مسکو آمادگی خود را برای ادامه اقدامات مشترک به منظور ایجاد یک افغانستان صلح آمیز نیز ابراز کردند. آنها خواستار ایجاد رویکردهای مشترک و هماهنگ برای تعامل با طالبان از جمله از طریق سازمان ملل شدند.

شرکت کنندگان از تشکیل یک گروه بین‌المللی مذاکره در مورد افغانستان تحت نظارت سازمان ملل متحد نیز اعلام حمایت کردند.

نمایندگان طالبان در نشست مسکو درباره افغانستان حضور نداشتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.