برنامه جهانی غذا: آمار سو‌ء تغذیه در افغانستان به بالاترین سطح رسیده است

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۰۶

سخنگوی برنامه جهانی غذا در کابل می‎‌گوید آمار سو‌ء تغذیه در افغانستان به بالاترین سطح رسیده است.

فیلیپ کراف به آسوشیتدپرس گفت که تاثیرپذیری کمک‌رسانی از ممنوعیت کار زنان توسط طالبان در بدترین زمان ممکن، باعث شده بسیاری از مردم ندانند وعده غذایی بعدی خود را از کجا تامین کنند.

پس از ممنوعیت کار زنان در موسسات غیردولتی توسط طالبان، شماری زیادی از نهادهای امدادی اعلام کردند که فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کرده‌اند. به گفته این سازمان‌ها، بدون کارمندان زن ارائه کمک‌های بشردوستانه با مشکل رو به رو شده است.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، کمک‌های خارجی قطع شد، ذخایر بانک مرکز افغانستان مسدود شد و آمار فقر و بیکاری در افغانستان به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافت.

با شدت‌گیری بحران بشری در افغانستان، آژانس‌های امدادی به توزیع کمک‌های غذایی، آموزشی و مراقبت‌های صحی ادامه دادند اما روند کمک‌رسانی به شدت تحت تأثیر فرمان طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان در موسسات امدادی قرار گرفته است.

به گفته برنامه جهانی غذا، در حال حاضر هفت میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان از سوء تغذیه رنج می‌برند.

برنامه جهانی غذا می‌گوید این سازمان توزیع کمک‌های خود را در فصل زمستان و قبل از ممنوعیت کار زنان، افزایش داد و برنامه‌ریزی کرد تا با کمک‌های غذایی اضطراری به ۱۵ میلیون نفر برساند.

به گزارش آسوشیتدپرس، هرچند روند توزیع غذا از سوی برنامه جهانی غذا مستقیماً تحت تاثیر ممنوعیت‌های طالبان قرار نگرفته اما ۱۹ موسسه غیر دولتی همکار این سازمان پس از فرمان طالبان در ماه دسامبر فعالیت خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآوردند.

آسوشیتدپرس گزارش می‌‌‌دهد که ممنوعیت کار زنان در سازمان‌های غیردولتی باعث تعلیق ۱۱۵ کلینیک از ۴۳۷ کلینیک صحی سیار شده است که بر زندگی ۸۲ هزار کودک و زنان باردار و شیرده تأثیر گذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
نگاه ژرف
جهان‌نما
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.