امریکا از کشورهای منطقه خواست به ایران فشار بیاورند تا از ورود به جنگ سودان پرهیز کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۱/۲۴

سفیر امریکا در سازمان ملل متحد گفت مقام‌های کشورش در گفت‌وگوهای مستقیم با کشورهای درگیر در بحران سودان و کشورهای منطقه، آن‌ها را تشویق کرده است که ایران را تحت فشار بگذارند تا در جنگ سودان مداخله نکند.

لیندا توماس گرینفیلد روز پنج‌شنبه در آستانه پانزدهم اپریل، سالگرد درگیری‌ها در سودان، در وزارت خارجه امریکا در واشینگتن به خبرنگاران گفت: «ما گفت‌وگوهای متعددی با کشورهای منطقه داشته‌ایم و در آن گفت‌وگوها، آنها را تشویق کرده‌ایم که کشورهای دیگری مانند ایران را به عدم مداخله ترغیب کنند.»

او به کشورهایی اشاره کرد که احتمالا به جنگ سودان دامن می‌زنند و گفت واشینگتن با کشورهایی که در گزارش‌های خبری درباره جنگ سودان از آنان نام برده می‌شود، از جمله امارات متحده عربی و مصر تعامل دایمی دارد.

تام پریلو، نماینده ویژه ایالات متحده در امور سودان، گفت: «ما به همه شرکای خود در سرتاسر منطقه اعلام کرده‌ایم که تشدید جنگ در این زمان چیزی است که نه تنها هزینه‌های بشردوستانه فزاینده‌ای دارد، بلکه در واقع خطر بی‌ثباتی کل منطقه را به دنبال خواهد داشت».

او افزود: «اکنون زمانی است که هر محموله تسلیحاتی، هر ذره‌ای که به این درگیری دامن می‌زند چیزی است که ما را نه تنها به قحطی، بلکه به یک دولت ورشکسته نزدیک می‌کند.»

یک منبع ارشد ارتش سودان روز چهارشنبه گفته بود یک سال پس از جنگ داخلی سودان، پهپادهای نظامی ساخت ایران به ارتش کمک کردند تا جریان درگیری را به سود خود تغییر دهد.

سودان در سواحل دریای سرخ قرار گرفته است که در میانه جنگ خاورمیانه مکانی کلیدی برای رقابت قدرت‌های جهانی، از جمله ایران، محسوب می‌شود.

منبع نزدیک به ارتش سودان که نامش اعلام نشده، به خبرگزاری رویترز گفت که این پهپادها باعث شد که ارتش سودان بتواند جلو پیشروی نیروهای شبه‌نظامی رقیب خود، نیروهای پشتیبانی سریع، را بگیرد و قلمروهای اطراف پایتخت را بازپس گیرد.

این جنگ میلیون‌ها نفر را به گرسنگی شدید سوق داده و بزرگترین بحران آوارگی در جهان را به وجود آورده است.

درگیری‌های سودان موج‌هایی از قتل‌های قومیتی و خشونت جنسی را در منطقه دارفور در غرب این کشور به راه انداخته است.

کارشناسان سازمان ملل گفته‌اند که تلاش‌های جنگی نیروهای پشتیبانی سریع با حمایت کشورهای آفریقایی همسایه از جمله چاد، لیبیا و سودان جنوبی انجام شده است و ادعاهایی مبنی بر حمایت مادی امارات متحده عربی از نیروهای پشتیبانی سریع معتبر است.

امارات متحده عربی گفته که نقشش در سودان بر حمایت بشردوستانه متمرکز است و خواستار کاهش تنش است.

همکاری خرطوم و تهران در زمان عمر البشیر، رئیس‌جمهور پیشین سودان، از سطح خوبی برخوردار بود تا اینکه او در اواخر سه دهه‌ حکومت خود، برای دریافت حمایت اقتصادی به رقبای ایران در خلیج فارس روی آورد و روابط خود را با تهران قطع کرد.

منابع ایرانی و منطقه‌ای گفتند که حمایت جمهوری اسلامی از ارتش سودان با هدف تقویت روابط با این کشور صورت می‌گیرد.

سودان در سواحل دریای سرخ قرار گرفته است که در میانه جنگ در خاورمیانه مکانی کلیدی برای رقابت بین قدرت‌های جهانی، از جمله ایران، محسوب می‌شود.

حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی، از آن سوی دریای سرخ، با تسلیحات ارائه شده از سوی تهران، به کشتی‌ها حمله می‌کنند.

یک دیپلومات غربی که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری رویترز گفت: «ایران در ازای این کمک‌ها چه چیزی دریافت می‌کند؟ آنها اکنون در دو سوی دریای سرخ پایگاه دارند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سپړنه
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.