تعهد چین به طالبان: مس عینک را طوری استخراج می‌کنیم که به آثار تاریخی افغانستان آسیب نرسد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

سفیر چین در کابل به وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اطمینان داده که کار پروژه مس عینک بدون آسیب زدن به آثار فرهنگی انجام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری باختر، ژاو شینگ بر تداوم همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی چین با طالبان نیز تاکید کرده است.

خبرگزاری باختر روز دوشنبه (۳ حمل) درباره دیدار ملا خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل نوشته است.

خیرخواه از «توسعه و تحکیم روابط فرهنگی» میان افغانستان و چین اظهار خرسندی کرد و احیای جاده ابریشم را در رشد روابط فرهنگی و اقتصادی در منطقه مهم خواند.

وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان گفته که چین به عنوان «همسایه خوب» به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان احترام گذاشته و همواره درصدد تامین روابط حسنه با این کشور بوده است.

این مقام طالبان همچنین از مساعد بودن فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجاری برای تاجران چینی در افغانستان یاد کرد و افزود که طالبان محیط مصون کاری را برای شرکت‌های خارجی فراهم می‌کند.

به گزارش باختر، ژاو شینگ گفته که چین همواره مناسبات دیپلوماتیک و همکاری‌ را با افغانستان در عرصه‌های وسیع حفظ کرده است.

او افزود: «کار پروژه مس عینک را طوری پیش خواهیم برد که به آثار فرهنگی آسیبی نرسد.» سفیر چنین خواهان همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در این زمینه شد.

در دو سال گذشته، مقام‌های رسمی و شرکت مسئول استخراج مس عینک بارها قول آغاز کار این پروژه را داده است اما بدون هیچ توضیحی رسمی، کار آن را شروع نمی‌کنند.

قرارداد استخراج معدن مس عینک لوگر که بزرگ‌ترین معدن مس افغانستان و دومین معدن مس بزرگ در جهان است، در سال ٢٠٠٨ میان افغانستان و شرکت چینی ام‌سی‌سی به امضا رسید.

این شرکت چینی اکنون امتیاز استخراج معدن مس عینک را برای ٣٠ سال در اختیار دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
گفت‌وگوی ویژه
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.