مقام ایرانی: قطار حامل سنگ ترانزیتی افغانستان از ایستگاه روزنک وارد ایران شده است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۴

ناظر گمرک خراسان رضوی ایران از ورود اولین قطار حامل سنگ ترانزیتی افغانستان از ایستگاه روزنک به مقصد ترکیه به ایران خبر داد.

جواد جعفری گفته برای جلوگیری از توقف واگن‌ها، گمرک دوغارون تشریفات گمرکی این محموله را با کد این گمرک انجام خواهد داد.

‏پیشتر خبری پخش شده بود که جمهوری اسلامی نخستین قطار ترانزیتی افغانستان را متوقف کرده است اما اداره راه آهن ایران با انتشار اعلامیه‌ای این خبر تکذیب کرد.

این قطار اواخر هفته گذشته به مقصد ترکیه از هرات حرکت کرده بود.

طاهر افشار، معاون کنسرسیوم توسعه ریلی ایران در پاسخ به خبر توقف محموله سنگ تالک افغانستان گفت که مشکل ادامه عبور این بار از مسیر ایران حل شده است و این قطار از ایران عبور می‌کند.

با این حال، او گفت: «اما نمی‌دانیم برای قطارهای بعدی در این مسیر مشکلی پیش می‌آید یا نه؟ و قابل پیش‌بینی نیست.»

این مقام ایرانی نداشتن مجوز برای حمل این محموله را رد کرد و گفت که وزارت داخله ایران و استانداری خراسان رضوی تاریخ ۲۰ حمل به صورت رسمی اعلام ورود بار ترانزیت از محور ریلی افغانستان به مقصد ترکیه با عبور از شبکه ریلی جمهوری اسلامی را به اداره راه‌آهن اعلام کرد.

اداره خط آهن خراسان ایران اواسط ماه حمل از امکان حمل‌ونقل کالا از مسیر ریلی شرق‌به‌غرب از طریق راه آهن «روزنک» افغانستان تا مرز ریلی رازی با ترکیه خبر داد.

جمهوری اسلامی ایران به منظور رقابت با کریدور لاجورد که از بخش‌های غربی هرات آغاز و تا بندر ترکمن‌باشی در ترکمنستان ادامه می‌یابد، دو سال پیش کنسرسیوم توسعه ریلی را ایجاد کرد.

به گفته معاون معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی از زمان بهره‌برداری خط راه‌آهن خواف-هرات-ترکیه در شش ماه گذشته ۱۶رام قطار عملیاتی سنگین با ۲۰واگن از این خط عبور کرده‌اند.

او گفته که ساخت خط آهن خواف-هرات سال‌های گذشته به دلیل آسیب‌های ناشی از تحولات افغانستان، ناامنی و بمب‌گذاری‌ها عملی نشده بود، در اواخر سال ۱۴۰۱با مدیریت این کنسرسیوم به بهره‌برداری رسید و دو رام قطار از ترکیه با عبور از این مسیر راه آهن به افغانستان رسید.

معاون معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی گفته ضمن اینکه مسئولیت تامین امنیتی و فنی خط از نقطه صفر مرزی تا عمق افغانستان بر عهده کنسرسیوم ریلی و اداره خط آهن افغانستان است و مسئولیتی متوجه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیست.

او افزود که تامین لکوموتیو و واگن و تامین پرسنل، بیسیم،‌ لکوموتیو امداد و تعمیرات بر عهده کنسرسیوم ریلی است و هیچ خدماتی از شرکت راه‌آهن در خاک افغانستان استفاده نمی‌شود.

معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی گفت اگر به این بار اجازه انتقال از این مسیر داده نشود، تمام این محموله از کریدور لاجورد منتقل و ترانزیت خواهد شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
جهان‌نما
وادی رقابت
فیلمستان

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.