تیک‌تاک از حکومت امریکا بابت لایحه فروش اجباری این شرکت شکایت کرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۹

تیک‌تاک از حکومت امریکا بابت قانونی که این شرکت را در دو‌راهی تغییر مالکیت یا مسدود شدن در امریکا قرار داده، شکایت کرد.

نتیجه این شکایت که دعوایی بر سر امنیت ملی و آزادی بیان به حساب می‌آید، احتمالا در دادگاه عالی ایالات متحده تعیین خواهد شد.

وکیلان شرکت تیک‌تاک در پرونده شکواییه خود تاکید کردند لایحه حکومت امریکا نوعی دخالت بیش از حد در حقوق آزادی بیان و نقض آشکار متمم اول قانون اساسی است.

به گفته آن‌ها، اجرای این قانون باعث خواهد شد دسترسی میلیون‌ها کاربر امریکایی به این اپلیکیشن که از آن برای به اشتراک گذاشتن نظرات و ارتباطات استفاده می‌کنند، قطع شود.

بر اساس استدلال تیک‌تاک، تغییر مالکیت چینی این شرکت که امریکا در پی آن است، «به‌سادگی امکان‌پذیر نیست»؛ به‌ویژه در مهلت محدود ۹ ماهه که برای این فرایند تعیین شده است.

در بخشی از دادخواست ۶۷ صفحه‌ای تیک‌تاک تاکید شده است کانگرس امریکا برای اولین بار در تاریخ، قانونی وضع کرده که در آن پلتفرمی با ویژگی انتشار آزادانه نظرات، مشمول ممنوعیتی دایمی و سراسری در این کشور می‌شود.

شرکت تیک‌تاک در حالی طی ماه‌های آینده باید برای بقای خود در ایالات متحده مبارزه کند که در سال‌های گذشته هدف انتقاد سیاست‌مداران این کشور قرار گرفته است.

فعالان احزاب مختلف پیش از این بارها درباره خطرات امنیتی فعالیت این غول رسانه اجتماعی چینی ابراز نگرانی کرده‌اند.

مدیران تیک‌تاک معتقدند مسدودسازی این پلتفرم ضمن نقض آزادی بیان میلیون‌ها امریکایی موجب آسیب رسیدن به کسب‌وکارهای کوچکی خواهد شد که معیشت شان به این شبکه اجتماعی وابسته است.

تیک‌تاک می‌گوید ۱۷۰ میلیون کاربر ماهانه در ایالات متحده دارد که با اهداف مختلفی از جمله اشتراک‌گذاری ویدیوهای رقص یا انتشار تفاسیر سیاسی از آن استفاده می‌کنند.

ثبت شکایت تیک‌تاک در دادگاه استیناف ایالات متحده در منطقه کالیفرنیا یک روز پس از آن صورت گرفت که شو زی چو، مدیر‌عامل این شرکت، همراه همسرش در مراسم سالانه مت گالا در نیویورک شرکت کردند.

کمتر از دو هفته پیش، جو بایدن، رییس‌جمهوری ایالات متحده، با امضای لایحه‌ای «بایت‌دنس»، شرکت چینی مالک تیک‌تاک را ملزم کرد تا ظرف مدت ۹ ماه سهم خود را در این پلتفرم واگذار کند.

عدم اجرای این اولتیماتوم موجب می‌شود دسترسی به تیک‌تاک در تاریخ ۱۹ جنوری ۲۰۲۵ در آمریکا مسدود شود.

مدیران بایت‌دنس در واکنش به این لایحه تاکید کردند قصد فروش این شرکت را ندارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
گفت‌وگوی ویژه
سپړنه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها