۹ میلیون نفر سالانه بر اثر آلودگی هوا جان می‌دهند

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۸

گروهی از دانشمندان روز سه‌شنبه با نشر یک تحقیق، گزارش دادند که بدتر شدن آلودگی هوا و آلوده بودن آن با ذرات سمی سرب، هر سال باعث مرگ ۹ میلیون نفر در جهان می‌شود.

آنان می‌گویند که آلودگی هوای ناشی از فرآیندهای صنعتی همراه با شهرنشینی باعث افزایش ۷ درصدی مرگ و میر در جهان شده است.

ریچارد فولر، یکی از نویسندگان این تحقیق به رویترز گفت که بی‌توجهی به آلودگی هوا شبیه آن است که «در تاوه نشسته باشیم و آهسته‌آهسته بسوزیم.»

او افزود: «در مقایسه با تغییرات اقلیمی، مالاریا یا اچ‌آی‌وی، به [آلودگی محیط‌ زیست] توجه زیادی نکرده‌ایم.»

نسخه قبلی این تحقیق که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، همچنین تعداد مرگ و میر ناشی از آلودگی هو را تقریباً ۹ میلیون نفر در سال یا تقریباً یک مورد از هر ۶ مرگ در سراسر جهان گزارش داده بود.

در حالی که کووید-۱۹ از زمان شروع همه‌گیری، حدود ۶.۷ میلیون نفر را در سراسر جهان کشته است، اما آلودگی هوا جان افراد بیشتری را می‌گیرد.

در این تحقیق، دانشمندان آلاینده‌های هوا را به نوع سنتی مانند دود یا فاضلاب و آلاینده‌های مدرن‌تر مانند آلودگی هوای صنعتی و مواد کیمیاوی سمی تقسیم‌بندی کرده اند.

براساس این تحقیق، مرگ و میر ناشی از آلاینده‌های سنتی، به جز از برخی کشورهای در حال توسعه، به ویژه در افریقا، در حال کاهش است.

بر اساس مطالعه این دانشمندان حوزه محیط زیست کشورهای چاد، جمهوری افریقای مرکزی، نیجر، جزایر سلیمان، سومالیا، افریقای جنوبی، کوریای شمالی، لسوتو، بلغاریا و بورکینافاسو به عنوان ده کشوری با بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا معرفی شده اند.

راشل کوپکا، مدیر اجرایی اتحادیه جهانی صحت و آلودگی، مستقر در نیویارک می‌گوید که مرگ و میر ناشی از قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های مدرن مانند فلزات سنگین، مواد کیمیاوی کشاورزی و انتشار سوخت‌های فسیلی «در حال افزایش است» و از سال ۲۰۰۰ میلادی ۶۶ درصد بیشتر شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

زمانی که غول‌ها رو در رو می‌شوند: نظم نوین جهانی: چین و هند
جهان‌نما
خبرها
بحث روز

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.