مقاله متقی در الجزیره: دست ما برای تعامل با جهان دراز است

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۳

وزیر خارجه طالبان می‌گوید که این گروه بار دیگر دست خود را برای تعامل مثبت به سوی جامعه جهانی دراز می‌کند.

امیر خان متقی در مقاله‌ای در الجزیره نوشته است که «اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی توسط ایالات متحده مانع رسیدگی به بحران انسانی افغانستان می‌شود.»

این اولین باری نیست که سران طالبان برای بیان نظرات این گروه در رسانه‌های خارجی مقاله می‌نویسد. پیشتر سراج‌الدین حقانی، پیش از پیروزی طالبان، مطلبی در نیویارک تایمز نوشته بود.

امیر خان متقی در مقاله خود نوشته است: «شرایط افغانستان مهیا است که به عنوان عضو مسئول و مستقل جامعه جهانی حضور یابد و مسئولیت خود را در ارتقای صلح و امنیت جهانی انجام دهد.»

این مقام طالبان افزوده است: «جامعه بین‌المللی به نوبه خود باید با استقبال از افغانستان در جمع خود، ضمن احترام به استقلال و کمک به آن برای ایستادن روی پای خود، متقابلاً پاسخ دهد.»

وزیر خارجه طالبان مدعی شده که سیاست خارجی این گروه مبتنی بر رویکردی متوازن و مستقل خواهد بود که از درگیری در رقابت‌های جهانی و منطقه‌ای جلوگیری کند.

او در این مقاله بار دیگر با بیان اظهاراتی تکراری اطمینان داده که از خاک افغانستان علیه منافع سایر کشورها حمله‌ای صورت نخواهد گرفت.

این مقام طالبان تاکید کرده که این گروه فرصت‌هایی را برای منافع مشترک و همزیستی مسالمت‌آمیز براساس اصل برابری و احترام دنبال خواهد کرد.

گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان با صدور بیش از ۳۰ حکم، زنان و دختران را از تمامی حقوق انسانی آنها چون حق آموزش و کار محروم کرده است و علی‌رغم فشارها و درخواست‌های جامعه جهانی از سرکوب نظام‌مند زنان عقب‌نشینی نکرده است.

با وجود قوانین وضع شده علیه زنان و بی‌رغبتی رهبری طالبان برای رفع محدودیت‌ها علیه زنان، وزیر خارجه آنان می‌گوید در چنین شرایطی «یک فرصت منحصر به فرد برای آغاز نزدیکی بین افغانستان و جهان به وجود آمده است.»

جامعه جهانی بارها بهبود وضعیت حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران در افغانستان را به عنوان پیش نیاز ابتدایی برای تعامل و همکاری با طالبان عنوان کرده است.

امیر خان متقی در این مقاله مدعی شده که «سطح خشونت‌ها در ۱۸ ماه گذشته به شدت کاهش یافته است.»

او نوشته است: «ما ضمن تسلط بر کل کشور، با پاسخ به نگرانی‌های افغان‌ها و اتخاذ پیام اسلامی انسانی عفو عمومی و برادری، گام‌هایی برای تضعیف احتمال وقوع مجدد جنگ برداشتیم.»

این در حالی است که گزارش‌های نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشری در افغانستان حاکی از قتل‌های فراقانونی این گروه علیه نیروهای امنیتی پیشین و کشتارهای مردمان محلی به اتهام همدستی با جریان‌های مخالف بوده است.

عفو بین‌الملل شماری از کشتار غیر نظامیان توسط طالبان در ولایت ارزگان، دایکندی و غزنی را به صورت مستقل تایید کرده است.

از سویی دیگر نهادهای ناظر حقوق بشری و رسانه‌ها نیز گزارشات متعددی را از دستگیری مردمان محلی و کشتار آن‌ها از سوی طالبان در پنجشیر، کاپیسا و پروان به نشر رسانده‌اند.

وزیر خارجه طالبان ضمن ابراز تمایل این گروه برای تعامل با جامعه جهانی نوشته است «ما به ایالات متحده و دیگران یادآوری می‌کنیم که تحریم‌ها و فشارها اختلافات را حل نمی کند. فقط اعتماد متقابل این کار را می‌کند.»

او ضمن این که خواستار لغو تحریم‌های امریکا شده نوشته است که گروه طالبان به گفت‌و‌گو و تبادل نظر در فضایی عاری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی و با هدف یافتن راه‌حل‌های عملی و رفع سوءتفاهم اعتقاد دارد.

وی تصریح کرده که ادامه تحریم‌ها و تضعیف حکومت طالبان «با یک تراژدی بزرگ انسانی همراه خواهد بود که به افغانستان محدود نمی‌شود، بلکه چالش‌های جدید و پیش‌بینی نشده امنیتی، پناهندگی، اقتصادی و بهداشتی را برای همسایگان ما، منطقه و جهان به همراه خواهد داشت.»

نقض صریح حقوق بشر و سرکوب نظام‌مند زنان از سوی طالبان با انتقاد گسترده و جدی از سوی جامعه بین‌المللی مواجه شده است.

بسیاری از کشورها و نهادهای بین‌المللی قوانین طالبانی علیه زنان را مصداق بارزی از ستم جنسی بر زنان افغانستان خوانده و خواهان افزایش تحریم‌ها بر مقام‌های این گروه شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها
وادی رقابت

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.