تحلیلگر انستیتوت صلح امریکا: حملات داعش ادعاهای تامین امنیت طالبان را زیر سوال می‌برد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۹

اندرو واتکینز، یک تحلیلگر انستیتوت صلح امریکا، در توضیح اثرات حمله مسکو بر حکومت طالبان می‌گوید افزایش حملات داعش خراسان در منطقه، ادعاهای طالبان مبنی‌بر تامین ثبات و مهار چالش‌های امنیتی ناشی از افغانستان را زیر سوال می‌برد.

او افزود که افزایش فعالیت شاخه داعش خراسان، تاثیرات بدی بر حکومت طالبان خواهد گذاشت.

آقای واتکینز در اظهارات خود که در وبسایت انستیتوت صلح امریکا نشر شده، گفت: «هر چقدر داعش خراسان بیشتر بتواند حملات تروریستی بین‌المللی را انجام دهد، کشورهای بیشتری ممکن است کارآمدی طالبان را در مهار چالش های امنیتی ناشی از افغانستان زیر سوال ببرند.»

آقای واتکینز ادعا کرد که طالبان توانسته توانایی داعش برای فعالیت در داخل افغانستان را کاهش دهد و این گروه نیز تلاش‌هایش برای شورش علیه طالبان را کنار گذاشته است. با این حال، به گفته او گروه داعش در برابر اقدامات طالبان «سازگاری» نشان داده و با تغییر رویکرد، به حملات به مقیاس کمتر اما حساس‌تر روی آورده است.

از سوی دیگر این تحلیلگر انستیتوت صلح امریکا گفت که افزایش تهدیدات داعش خراسان همچنین می‌تواند باعث شود که کشورها طالبان را «مفید» بدانند و به دنبال همکاری ضد تروریسم با این گروه باشند.

او تاکید کرد با وجود این‌که نگرانی‌هایی درباره اثربخشی طالبان به عنوان یک شریک ضد تروریسم مطرح است، بسیاری کشورها بدیل بهتری نمی‌بینند.

اندرو واتکینز همچنین گفت که حمله داعش به مسکو، می‌تواند تلاطمی در صفوف طالبان ایجاد کند که تلاش کرده بیست سال جنگجویانش را کنار هم نگه دارد. به گفته او، حملات تروریستی داعش ممکن است به عنوان رقیب مشروعیت جهادی طالبان تلقی شود.

واتکینز معتقد است که احتمالا پخش نوار صوتی ملاهبت‌الله، رهبر طالبان در روزهای پس از حمله مسکو و تاکید او بر اجرای شریعت مطابق به خوانش خشن این گروه، تصادفی نیست. او گفت این اظهارات هبت‌الله آخندزاده که گفته حکومت طالبان زنان را سنگسار خواهد کرد، می‌تواند دفاعی باشد از وعده‌های جهادی این گروه در زمانی که داعش نیز وعده‌های مشابهی می‌دهد.

اسفندیار میر، تحلیلگر دیگر انستیتوت صلح امریکا گفت که حمله مسکو فرضیه‌های مبنی‌بر این‌که طالبان توانایی مهار گروه داعش را دارد، به چالش کشیده است. به گفته او این حمله نه تنها تایید می‌کند که داعش قصد حمله به خارجی از افغانستان را دارد، این نگرانی را نیز ایجاد می‌کند که این گروه عوامل خود در خارج را فعال کند تا علیه اهدافی در غرب حمله انجام دهد.

آقای میر افزود که ممکن است امریکا برای کاهش تهدید داعش، نیاز به بسیح منابع بیشتری برای ترصد تهدیدهای ناشی از افغانستان داشته باشد و گزینه‌های جدید از جمله حمله نظامی یکجانبه را بررسی کند. او همچنین گفت که همکاری نزدیک‌تر با بازیگران منطقه‌ای نیز می‌تواند بخشی از این تلاش‌ها باشد.


خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.