طالبان صلاحیت صدور گواهی مبدا کالاهای تجاری را از اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گرفت

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند که حکومت طالبان صلاحیت صدور سند گواهی مبدا را از اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گرفته و به وزارت صنعت و تجارت این گروه واگذار کرده است.

یک هیئت طالبان صدور این برگه را «چشمه درآمد امارت» خوانده است.

این اقدام طالبان در حالی صورت می‌گیرد که برگه گواهی مبدا را معمولا اتاق‌های تجارت در کشورها صادر می‌کند.

گواهی مبدا سندی است که دلالت بر محل ساخت کالا دارد و توسط اتاق بازرگانی کشور سازنده کالا و به تقاضای صادرکننده تنظیم و تصدیق می‌شود.

منابع گفتند که طالبان روز دوشنبه، ۳ ثور به دفتر مرکزی اتاق تجارت هم هجوم برده و در پی تقرر افراد جدید از صفوف خودشان در راس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌باشد.

به گفته این منابع، طالبان با گرفتن صلاحیت از اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری برای صدور گواهی مبدا در پی «تصاحب منابع عایداتی» این اتاق است.

اتاق تجارت افغانستان یک سازمان مستقل غیرانتفاعی است که برای رونق و گسترش تجارت خارجی افغانستان کار می‌کند.

در همین حال، اسنادی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، نشان می‌دهد که صلاحیت صدور گواهی مبدا از سوی حکومت پیشین افغانستان در سال ۱۳۸۸ خورشیدی به اتاق تجارت و سرمایه گذاری واگذار شد و تاکنون توسط این اتاق صادر می‌شد.

براساس گزارش یک هیات طالبان برای بررسی این قضیه، وزارت مالیه طالبان درآمد ناشی از صدور سند گواهی مبدا را به کابینه طالبان به عنوان «چشمه درآمد امارت» پیشنهاد کرده و کابینه طالبان هم آنرا در ۲۸ اسد ۱۴۰۲ خورشیدی تائید کرده است.

به اساس این اسناد، تلاش وزارت مالیه به جایی نرسیده است و اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری از رئیس الوزرای طالبان خواسته که بگذارد این صلاحیت در کنترول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بماند.

در پاسخ ملاحسن آخوند این موضوع را به کمیسیون اداری طالبان واگذار کرد و این کمیسیون هم یک هیئت متشکل از عبدالمنان عمری، سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی طالبان و عبدالغنی فائق، معین مالی و اداری وزارت مالیه طالبان برای بررسی این موضوع توظیف کرد.

این هیأت بعد از بررسی پیشنهاد کرده است که صلاحیت صدور سند گواهی مبدا و ثبت انوایس باید از اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به وزارت صنعت و تجارت طالبان واگذار شود.

هیأت طالبان نوشته است:«از اینکه اتاق‌های متعدد در بخش‌های مختلف مانند اتاق صعنت، اتاق زراعت و...فعالیت می‌نمایند و منحصر ساختن عواید به یک اتاق (اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری) سبب تضعیف رشد دیگر اتاق‌ها می‌گردد اما منابع می‌گویند که طالبان در پی تصرف منبع عاید این اتاق است.

پیش از این هم، طالبان تلاش کرده است که تمام بخش‌های که عایدزا و درآمد مالی دارد، را در کنترول خود بگیرد و افراد مورد نظر خود را در آن بگمارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.