سی‌ان‌ان: بخشی از تلفات حمله میدان هوایی کابل در ۱۴۰۰ ناشی از تیراندازی‌ها بود

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۶

سی‌ان‌ان می‌گوید به شواهد جدیدی دست یافته که روایت پنتاگون از تلفات حمله انتحاری داعش در فرودگاه کابل در ۱۴۰۰ را به چالش می‌کشد.

طبق این گزارش، ویدیوها و شهادت‌های جدید نشان می‌دهد که بخشی از تلفات ناشی از «تیراندازی‌های گسترده و مستقیم» بود.

پنتاگون در تحقیقاتش گفت که تلفات حمله دو سال پیش داعش در خارج از فرودگاه کابل فقط به خاطر انفجار بوده و سربازان امریکایی فقط سه بار برای هشدار شلیک هوایی کرده‌اند.

در این حمله ۱۳ نیروی امریکایی و دست‌کم ۱۷۰ افغان جان خود را از دست دادند.

سی‌ان‌ان در گزارش خود با بررسی ویدیوهای جدیدی که توسط یک تفنگدار دریایی ضبط شده و همچنین براساس شهادت‌ ده نظامی امریکایی و شاهدان محلی، گزارش داد که تیراندازی‌های متعددی در طول چهار دقیقه پس از انفجار رخ داده است.

براساس شواهدی که سی‌ان‌ان به آن دست یافته، این تیراندازی‌ها به طور قابل توجهی بیشتر از سه شلیک هشداری بود که پنتاگون مدعی آن شده است.

پزشکان افغان هم به این شبکه گفتند که گلوله‌های زیادی را از بدن زخمی‌ها خارج کردند.

سید احمدی، یکی از پزشکان سابق شفاخانه وزیر اکبرخان به سی‌ان‌ان گفت: «انفجار باعث سوراخ‌های متعدد و عمیق در بدن می‌شود، اما کسانی که مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، فقط یک یا دو سوراخ در قفسه سینه یا سر داشتند.»

این پزشک افغان که اکنون به فنلند پناه برده در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت: «وقتی گلوله‌ها را می‌بینید، کاملاً با زخم‌های ناشی از انفجار متفاوت است. همه این را می‌دانند، چه سرباز باشند چه پزشک.»

آقای احمدی گفت که در حین درمان بیماران، یک تماس تلفنی تهدیدآمیز دریافت کرد که به او دستور می‌داد تیمش را از ثبت اینکه کدام بیماران مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند و چه کسانی در اثر انفجار کشته یا زخمی شده‌اند، بازدارد.

پنتاگون همچنان اصرار دارد که هیچ فرد مسلح دیگری به جز نیروهای امریکایی و بریتانیایی در زمان حمله آتش نگشوده‌ است.

یک تفنگدار که به شرط محفوظ ماندن هویتش با سی‌ان‌ان مصاحبه کرده گفته که شاهد شلیک‌ها از جایی بوده که پرسنل امریکایی در آنجا مستقر بودند.

او در حالی که نمی‌توانست مطمئن باشد که تفنگداران مستقیماً به سمت جمعیت غیرنظامیان افغان شلیک کرده‌اند، گفت: «آنها به هوا شلیک نمی‌کردند.»

براساس شهادت این نظامی امریکایی، به تفنگداران گفته شده بود که شلیک هشدار ندهند. زیرا، گلوله‌هایی که در هوا شلیک می‌شوند اغلب بعداً در مناطق غیرنظامی فرود می‌آیند.

به باور او، هیچ یک از شلیک‌هایی که در فاصله چهار دقیقه‌ای تیراندازی که در ویدیوی جدید قابل شنیدن است، شلیک هشدار نبودند.

هر چند شماری از افغان‌هایی که در زمان حمله در محل حضور داشتند نیز در مصاحبه با سی‌ان‌ان تلفات در اثر تیراندازی را گزارش داده‌ بودند، اما وزارت دفاع امریکا در تحقیقات خود هیچ وقت به سراغ شاهدان افغان نرفته است.

راب لودویک، سخنگوی پنتاگون گفت که برای تحقیقات اولیه با هیچ شهروند افغانستان مصاحبه نشده است.

او گفت که بیشتر بر رویدادهای قبل از انفجار و بمب‌گذار تمرکز داشته است «و باز هم هیچ نیاز شدیدی برای دنبال کردن اطلاعات که بر مصاحبه با افغان‌ها استوار باشد وجود نداشته است.»

پنتاگون در توجیه رد ادعای تیزاندازی توسط پرسنل امریکایی این شهادت‌ها را ناشی از آسیب مغزی پس از انفجار خوانده است.

یکی از سربازان امریکایی در واکنش به این موضوع گفت: «این یک بهانه‌ مسخره است که بگویی هر تفنگدار، هر سرباز، هر نیروی دریایی که اونجا بوده دچار آسیب مغزی شده و نمی‌توانست تیراندازی را به یاد بیاورد. این بی‌احترامی محض است. مخصوصا وقتی از طرف کسی این موضوع عنوان شود که در آنجا نبود.»

وزارت دفاع امریکا در آخرین بررسی‌ها درباره حمله انتحاری در فرودگاه کابل گفت که ادعاهای پیچیده شامل تیراندازی از سوی شبه‌نظامیان پس از انفجار و همچنین ادعاهای شلیک از سوی نیروهای امریکایی و ائتلاف پس از انفجار را به طور کامل بررسی کرده است.

پنتاگون گفته که پس از بررسی تکمیلی به هیچ مدرک جدیدی دال بر شلیک پس از انفجار دست نیافته است.

در آخرین روزهای پر هرج‌ومرج خروج نیروهای امریکایی از افغانستان (۲۶ آگست ۲۰۲۱) در پی یک حمله انتحاری در فرودگاه کابل، ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ افغان کشته و شماری نیز زخمی شدند.

وزارت دفاع امریکا گفته که عامل آن یک بمبگذار داعش بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
جهان‌نما
خبرها
فیلمستان

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.