مجمع عمومی سازمان‌ ملل از عضویت کامل فلسطین در این سازمان حمایت کرد

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۱

مجمع عمومی سازمان‌ملل روز جمعه با اکثریت قاطع از تلاش فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان حمایت کرد.

این مجمع به شورای امنیت سازمان ملل هم توصیه کرد تا با نظر مثبت درخواست تشکیل کشور مستقل فلسطینی را بازنگری کند و آن را به‌رسمیت بشناسد.

رای مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی، نظرسنجی جهانی در مورد حمایت از تلاش فلسطین برای تبدیل شدن به یک عضو کامل سازمان ملل متحد توصیف شده است، اقدامی که عملاً یک کشور مستقل فلسطینی را به‌رسمیت می‌شناسد.

ماه گذشته ایالات متحده رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل درباره عضویت فلسطین را وتو کرد.


مجمع عمومی با ۱۴۳ رای موافق و ۹ رای مخالف، از جمله ایالات متحده و اسرائیل، این قطعنامه ای را تصویب کرد. ۲۵ کشور هم رای ممتنع دادند.


قطعنامه مجمع عمومی که روز جمعه تصویب شد، از سپتامبر ۲۰۲۴ به فلسطینی‌ها حقوق و امتیازات بیشتری از جمله یک صندلی در میان اعضای سازمان ملل در سالن مجمع را می‌دهد، اما به آنها حق رای در این نهاد داده نمی‌شود.

ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل، پیش از رای‌گیری در مجمع گفت: "ما صلح می‌خواهیم، ​​ما آزادی می‌خواهیم.  "رای بلی رای به موجودیت فلسطین است، علیه هیچ کشوری نیست و این یک سرمایه‌گذاری برای صلح است."

بر اساس منشور مؤسس سازمان ملل، عضویت برای «کشورهای دوستدار صلح» که تعهدات مندرج در آن سند را می‌پذیرند و قادر و مایل به اجرای آن هستند، آزاد است.

گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، با شعار "شرم‌باد بر شما" از یک خردکن کوچک برای از بین بردن نسخه‌ای از منشور سازمان هنگام سخنرانی استفاده و آن را پاره کرد.

درخواست برای عضویت کامل سازمان ملل ابتدا باید توسط ۱۵ عضو شورای امنیت و سپس مجمع عمومی تایید شود. اگر این اقدام مجدداً توسط شورا به رای گذاشته شود، احتمالاً بار دیگر با وتوی امریکا روبرو خواهد شد.
رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، پس از رای‌گیری در مجمع عمومی گفت که اقدامات یکجانبه در سازمان ملل، راه حل دو کشوری را پیش نخواهد برد.

او گفت که "رای ما منعکس‌کننده مخالفت با تشکیل کشور فلسطین نیست؛ ما کاملاً صریح بوده‌ایم که از آن حمایت می کنیم و به دنبال پیشرفت معنادار آن هستیم. در عوض، این تصدیق است که تشکیل کشور تنها از فرآیندی حاصل می‌شود که مستلزم مذاکرات مستقیم بین طرفین است."

فلسطینی‌ها خواهان ایجاد کشوری در کرانه باختری، بیت المقدس شرقی و نوار غزه هستند، سرزمین‌هایی که در جنگ سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد.

با این‌حال سفیر اسرائیل در سازمان ملل روز دوشنبه گفت که اگر مجمع عمومی قطعنامه را تصویب کند، انتظار دارد واشنگتن کمک مالی به سازمان ملل و نهادهای آن را قطع کند.

ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ بودجه آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو را پس از پیوستن فلسطینی‌ها به عنوان یک عضو کامل، قطع کرد.

روز پنج‌شنبه، ۲۵ سناتور جمهوری‌خواه ایالات متحده لایحه‌ای را برای تشدید محدودیت‌ها و قطع کمک مالی به هر نهادی که حقوق و امتیازاتی به فلسطینی‌ها می‌دهد، ارائه کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
سپړنه
خبرها
شبکه‌ حزب‌الله: بخش اول: کاساندرا یا پیش‌گویی آشوب

رادیو

پادکست‌ها