منابع می‌گویند سرنوشت دو فعال مدنی در زندان طالبان در خوست نامعلوم است

جمعه ۱۴۰۳/۰۲/۲۸

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که سیف‌الله منگل و فریدون رایان، دو فعال مدنی در خوست، به دلایل نامعلومی توسط طالبان زندانی شده‌اند و از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
برخی فعالان مدنی دیگر در خوست از آزار و اذیت طالبان انتقاد کردند.

منابع محلی روز جمعه، ۲۸ ثور، به بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال گفتند که فریدون رایان و سیف‌الله منگل در ۱۰ آپریل از سوی اداره استخبارات طالبان به دلایل نامعلوم بازداشت شدند.

گفته می‌شود سیف‌الله منگل به طور موقت از عربستان برای دیدن خانواده‌اش در افغانستان آمده بود. به گفته منابع، ویزای او کوتاه مدت است و در صورت آزاد نشدن از زندان، مهلت ویزای او تمام خواهد شد.

منابع نزدیک به سیف‌الله می‌گویند که او مرتکب هیچ جرمی نشده است و بدون عذر موجه در زندان طالبان است. آنان از طالبان می‌خواهند تا سیف‌الله را رها کنند.

با این‌حال فریدون رایان، ضمن فعالیت مدنی، نویسنده و شاعر نیز است. نزدیکان او می‌گویند که اگر رایان مرتکب جرمی شده است، می‌بایست نهادهای عدلی و قضایی پیگیری کنند تا از این بی‌سرنوشتی رهایی یابد.

برخی از جوانان در خوست به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که ریاست استخبارات طالبان در این ولایت، به بهانه تحقیق، تلفن همراه برخی فعالان مدنی و اجتماعی را ضبط و برای چندین روز نزد خود نگه می‌دارند.

آنان می‌افزایند که برخی از فعالان در خوست از سوی ریاست استخبارات طالبان فرا خوانده شده و تحت فشار قرار می‌گیرند تا از فعالیت‌های مدنی و اجتماعی دست بکشند.

یک فعال محلی به شرط حفظ هویت گفت: «در خوست، طالبان جوانان را بدون دلیل آزار و اذیت می‌کنند، اما ما نمی‌دانیم که شکایت خود را به چه کسی برسانیم.»

یک فعال اجتماعی خوست به افغانستان اینترنشنال گفت: «طالبان حساب‌های مجازی فعالان اجتماعی را زیر نظر می‌گیرد و سپس آنها را به اداره استخبارات فرا خوانده و در آنجا آنان را به مرگ تهدید می‌کند تا از فعالیت اجتماعی دست بکشند.»

بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال فهرستی از فعالان مدنی و اجتماعی را تنظیم کرده است که به دلیل فعالیت‌های مختلف توسط استخبارات طالبان در خوست دستگیر شده‌اند.

از بدو حاکمیت طالبان تاکنون حدود ۱۲ فعال مدنی و اجتماعی به دلایل مختلف توسط طالبان زندانی شده و سپس با قرار وثیقه آزاد شده‌اند.

برخی جوانان ساکن خارج از طالبان می‌خواهند که از آزار و اذیت فعالان خوستی دست بردارد، در غیر این صورت در مقابل پارلمان اتحادیه اروپا علیه این آزار و اذیت، تظاهرات خواهند کرد.

طالبان در دو و نیم سال اخیر حاکمیت خود، فعالان مدنی و اجتماعی به‌ویژه فعالان زن را به بهانه‌های مختلف بازداشت و در زندان شکنجه می‌کنند. در برخی موارد گزارش‌های مبنی بر مرگ ناشی از شکنجه زندانیان توسط طالبان نیز به نشر رسیده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
دیدگاه
خبرها
سرانجام، قانون

رادیو

پادکست‌ها