رهبران کشورهای جهان حمله مرگبار اسرائیل به کمپ آوارگان در رفح را محکوم کردند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۷

وزارت صحت غزه گفت در حمله هوایی نیروهای اسرائیلی به یک اردوگاه آوارگان در شهر رفح، ۴۵ نفر از جمله زنان و کودکان کشته شدند. این رویداد واکنش‌های جهانی گسترده‌ای را در پی داشته است.

ارتش اسرائیل مدعی شد در حمله‌اش دو عضو برجسته حماس را کشته است.

رویترز گزارش داد که حمله هوایی یکشنبه شب به کمپ آوارگان در رفح باعث آتش سوزی شد و دستکم ۴۵ نفر جان باختند.

وزارت بهداشت غزه گفت که ۲۳ زن، کودک و سالخورده در میان کشته‌ها هستند و ۲۴۹ نفر دیگر نیز مجروح شدند.

ارتش اسرائیل روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس «اطلاعات دقیق» ساختمان حماس را با «مهمات دقیق» هدف قرار داده است.

ارتش اسرائیل اضافه کرد در این حملات هوایی، دبیرکل حماس در کرانه باختری و یکی دیگر از نمایندگان ارشد حماس کشته شدند.

در این بیانیه آمده که ارتش اسرائیل «از گزارش‌هایی که نشان می‌دهد چندین غیرنظامی در منطقه در اثر آتش‌سوزی زخمی شده‌اند» مطلع شده و این حادثه در حال بررسی است.

تصاویر کودکان سوخته و تکه‌تکه شده در حمله اسرائیل به رفح انتقاد بی‌سابقه جهانی از این کشور را برانگیخته است.

جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت از اخبار منتشر شده از رفح در مورد حملات اسرائیل «وحشت‌زده» شده است. او این حملات را به شدت محکوم کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز دوشنبه در شبکه اجتماعی اکس نوشت عملیات اسرائیل در رفح باید متوقف شود، زیرا به گفته او، هیچ منطقه امنی در رفح برای غیرنظامیان وجود ندارد.

برخی دیگر از کشورهای اروپایی نظیر ناروی و اسپانیا نیز این حمله را محکوم کردند.

وزیر خارجه اسپانیا گفت: «اگر اسرائیل به نقض حکم دادگاه بین‌المللی دادگستری درباره توقف حمله به رفح ادامه دهد، به دنبال اقدامات مناسب برای اجرای این تصمیم خواهیم بود.»

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه روز دوشنبه وعده داد که کشورش «هر کاری که ممکن است» انجام خواهد داد تا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و دیگر مقامات این کشور را به دلیل حملات به رفح بازخواست کند.

اردوغان حکومت اسرائیل را به «تروریسم» متهم کرد و یادآور شد این حمله پس از درخواست دادگاه بین‌المللی دادگستری برای پایان دادن به حملات اسرائیل در رفح صورت گرفت.

وزارت خارجه امارات متحده عربی در بیانیه‌ای این حمله را محکوم و بر اهمیت اجرای حکم دادگاه دادگستری که از اسرائیل خواسته بود فورا عملیات نظامی خود در رفح را متوقف کند، تاکید کرد.

عربستان سعودی نیز هدف قرار دادن خیمه‌های آوارگان در شمال غربی رفح را محکوم کرد.

قطر، از میانجیگران جنگ غزه، هشدار داده که حمله اسرائیل به رفح می‌تواند مانع تلاش‌های میانجی‌گران برای دستیابی به آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها شود.

پیش‌تر یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید هم به تایمز اسرائیل گفت امریکا از گزارش‌های مربوط حمله رفح آگاه و در حال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر است.

روز یکشنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد در حمله به جبالیا در شمال نوار غزه یک مقر امنیتی حماس را هدف قرار داده است.

این خبر پس از آن منتشر شد که حماس برای اولین بار در شش ماه گذشته، حمله‌ای راکتی به مرکز اسرائیل انجام داد و ۱۲ راکت از رفح به سمت تل‌آویو شلیک کرد. این حمله منجر به تعویق پروازهای میدان هوایی بن گوریون شد.

ارتش اسرائیل در روزهای اخیر با وجود دستور دادگاه بین‌المللی دادگستری مبنی بر توقف فوری عملیات اسرائیل در شهر رفح در جنوب نوار غزه، به بمباران رفح ادامه داده است.

اسرائیل می‌گوید بدون عملیات زمینی در رفح، امکان شکست کامل حماس وجود ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
سپړنه
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها